BACALLÀ AL PIL-PIL
Després d'haver menjat a casa una brandada de bacallà molt bona feta per la meva dona, se m'acut una recepta tradicional feta també amb bacallà.
Dedicada a la meva tia Marce.
Ingredients
- 4 lloms de bacallà en el seu punt de sal.
- 1 got d'oli d' oliva verge extra
- 6 dents d'all
- 2 guindilles
Elaboració del bacallà al pil pil
- Si feu servir bacallà en salaó el primer que fareu serà dessalar-lo: el posareu en aigua freda durant 48 hores, canviant l' aigua cada 12 hores. (Us podreu estalviar aquest pas si el compreu llest per fer-lo servir).
- Poseu en una cassola oli d' oliva verge extra, força, ja que "a més oli més salsa". Sofregiu les dents d' all laminades i les guindilles. Les treieu i les reserveu. Baixeu el foc i cuineu els lloms de bacallà amb la pell cap a baix (enganxeu-los al fons de la paella) uns dotze minuts a foc molt suau ja que el que pretenem és que es confiti, i moveu de tant en tant la cassola. Treieu els lloms i els reserveu.
- Poseu tot l' oli en una gerreta i aneu afegint l' oli a la cassola, ja sense foc, molt a poc a poc i agafeu un colador. Amb el colador aneu donant voltes movent l' oli. D'aquesta manera aconseguim emulsionar la gelatina que té el bacallà amb l' oli obtenint una salsa espessa de sabor inigualable. Us asseguro que en uns minuts tindreu el vostre pil pil fet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada