Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 23 de desembre del 2012

GASTRONOMIA

BACALLÀ AL PIL-PIL

Després d'haver menjat a casa una brandada de bacallà molt bona feta per la meva dona, se m'acut una recepta tradicional feta també amb bacallà.

Dedicada a la meva tia Marce.








Ingredients
  • 4 lloms de bacallà en el seu punt  de sal.
  • 1 got d'oli d' oliva verge extra
  • 6 dents d'all
  • 2 guindilles

Elaboració del bacallà al pil pil
  • Si feu servir bacallà en salaó el primer que fareu serà dessalar-lo: el posareu en aigua freda durant 48 hores, canviant l' aigua cada 12 hores. (Us podreu estalviar aquest pas si el compreu llest per fer-lo servir).

  • Poseu en una cassola oli d' oliva verge extra, força, ja que "a més oli més salsa".  Sofregiu les dents d' all laminades i les guindilles. Les treieu i les  reserveu.  Baixeu el foc i cuineu els lloms de bacallà amb la pell cap a baix (enganxeu-los al fons de la paella) uns dotze minuts a foc molt suau ja que el que pretenem  és que es confiti, i moveu  de tant en tant la cassola. Treieu  els  lloms i els reserveu.

  • Poseu tot l' oli en una gerreta i aneu afegint  l' oli a la cassola, ja sense foc, molt a poc a poc i agafeu un colador. Amb el colador aneu donant voltes  movent l' oli. D'aquesta manera  aconseguim emulsionar la gelatina que té el bacallà amb  l' oli obtenint una salsa espessa de sabor inigualable. Us asseguro que en uns minuts tindreu el vostre  pil pil fet.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada