BACALLÀSeguim amb les receptes de bacallà.
Ara les kokotxes (la part de sota del cap) amb cloïses:
Recepta: Bacallà amb Kokotxes i Cloïses | ||||
Un dels plats bascos més coneguts: el bacallà cuit en la gelatina que deixen anar les seves kokotxes i amb unes quantes i saboroses cloíses. | ||||
| ||||
Preparació: | ||||
Pas 1: La penca del bacallà es talla en quatre trossos i es posa en remull durant 24h canviant-li l' aigua 3 o 4 cops. Es reserva un gotet petit de l' última aigua.
Pas 2: El bacallà, un cop dessalat, es neteja; se li treuen les espines i es seca amb un drap de cuina.
Pas 3: Es neteja el julivert i es talla en trossets molt petits .Es reserva.
Pas 4: Els alls es pelen i es piquen.
Pas 5: Es posen a "pochar" els alls a foc lent, en una cassola, amb compte que no es cremin. Quan comencen a dorar-se es retiren del foc i s'afegeixen a la meitat del julivert picat, donant-li voltes fora del foc perquè no es cremi.
Pas 6: S' afegeix el bacallà a la cassola, posant la part de la pell cap a baix. Es deixa així un parell de minuts a foc lent.
Pao 7: Després s' afageixen les kokotxes, també amb la pell cap a baix i es mou la cassola amb aquest va-i-vé incansable, per tal que el bacallà i les kokotxes facin la gelatina.
Pas 8: Passats 4 minuts s'afegeix el vi blanc, les cloïses i el gotet de l' aigua del bacallà i es tapa la cassola per que s'obrin les cloïses.
Pas 9: Un cop obertes les cloïses, s'afegeix la resta del julivert i es mou una altra vegada la cassola amb el va-i-vé, per que la salsa quedi ben lligada.
|
Total de visualitzacions de pàgina:
diumenge, 23 de desembre del 2012
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada