Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 23 de desembre del 2012

BACALLÀ


Seguim amb les receptes de bacallà. 


Ara les kokotxes (la part de sota del cap) amb cloïses:



Recepta: Bacallà amb Kokotxes i Cloïses

Un dels plats bascos més coneguts: el bacallà cuit en la gelatina que deixen anar les seves kokotxes i amb  unes quantes i saboroses cloíses.






Ingredients  (4 persones):
  • ½ Kg. de bacallà de la penca
  • ½ Kg. de kokotxes
  • 20 cloïses
  • 6 dents d'all
  • 1 got peti de vi blanc
  • 2 branqueres de julivert
  • sal
  • 1 cullerot d'oli d'oliva

Preparació:


Pas 1: La penca del bacallà es talla en quatre trossos i es posa en remull durant 24h  canviant-li l' aigua  3 o 4 cops.  Es reserva un gotet petit de l' última aigua. 

Pas 2: El bacallà, un cop dessalat, es neteja; se li treuen les espines i es seca amb un drap de cuina.


Pas 3: Es neteja el julivert i es talla en trossets  molt petits .Es reserva.

Pas 4: Els alls es pelen i es piquen.

Pas 5: Es posen a "pochar" els alls a foc lent, en una cassola, amb compte que no es cremin. Quan comencen a dorar-se es retiren del foc i s'afegeixen a la meitat del julivert picat, donant-li voltes fora del foc perquè no es cremi.

Pas 6: S' afegeix el bacallà a la cassola, posant la part de la pell cap a baix. Es deixa així un parell de minuts a foc lent.

Pao 7: Després s' afageixen les kokotxes, també amb la pell cap a baix i es mou la cassola amb aquest va-i-vé incansable, per tal que el bacallà i les kokotxes facin la gelatina.

Pas 8: Passats 4 minuts s'afegeix el vi blanc, les cloïses i el gotet de l' aigua del bacallà i es tapa la cassola per que s'obrin les cloïses.

Pas 9: Un cop obertes les cloïses, s'afegeix  la resta del julivert i es mou una altra vegada la cassola amb el va-i-vé, per que la salsa quedi ben lligada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada