Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 24 de desembre del 2012

BACALLÀ AL PIL-PIL (2)


Heus aquí la segona part, i no per això menys bona, de les receptes del bacallà al pil-pil.

Per menjar bé a Euskadi i a Euskalherria en general, només cal anar a una taberna, bar o restaurant de qualsevol poble...
Per menjar molt bé, aneu a qualsevol casa ... on generalment l' ama (a vegades també l'aita) us cuinaran com l'amona o l'aitona cuinava als baserrik...  ASPALDIAN...

N'hi ha per a sucar-hi pa !! 

Hi ha com dues teories (històriques, o no...) de l'origen del pil-pil:

M'explica el meu cosí, a Bilbao...:

1-  Durante el asedio carlista del siglo XIX a Bilbao sólo les quedaba bacalao en salazón y aceite de oliva...
2- Y para mi la más creible... Se produjo una paradójica carambola al olvidar un cocinero de un barco la cazuela de bacalao al fuego ..y con el movimiento del barco se creó esta fantástica receta...

"Que viva Vizcaya, que viva Bilbao, que viva Vizcaya y su buen bacalaooooooooooooo euuuuuuup..."


AUPA IBON


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada